La col·lecció

La Biblioteca Mont-Àgora compta amb una col·lecció de 30.000 documents (dades de 2022) que inclou el fons de l’Àrea d’Adults i el de l’Àrea Infantil, segons l’edat del públic a qui van dirigits. D’aquests, 4.000 documents són audiovisuals. La biblioteca també està subscrita a uns 80 títols de revistes i diaris de temàtica variada.

Aquesta col·lecció està formada por tots aquells documents que fan referència al municipi de Sta. Margarida de Montbui.

  • Llibres i revistes publicades per diferents institucions municipals o particulars, relatius a aquesta població, tant a nivell històric, geogràfic, social i cultural.
  • També integra obres escrites per autors locals, nascuts o residents.
  • Petit imprès: programes, postals, calendaris, mapes, plànols, estampes, publicitat, catàlegs…
  • Treballs de recerca de batxillerat relacionats amb el municipi.
  • Documents audiovisuals produïts a la població o que hi fan referència.
  • Cartells d’activitats i actes realitzats a la població.

Centres d'interès

Mont Creatiu

Aquest centre d’interès està situat a la 1a planta i va adreçat a una tipologia d’usuari molt determinada: els “manetes”. Són documents que fan referència tant al manteniment no professional de la llar com a les aficions i entreteniments casolans.

– Bricolatge: documents que permeten satisfer les curiositats i dubtes dels aficionats al bricolatge. La temàtica comprèn des de la pintura, construcció, enllumenat fins a lampisteria i domòtica.

– Decoració: varietat de documents com la restauració de mobles antics, fusteria, vitralls o paper pintat i decorat.

– Manualitats: temes com la bijuteria, el mosaic, l’enquadernació, la papiroflèxia, la sastreria i confecció o els arts tèxtils.

– Labors: diferent tipus i tècniques de costura i labors per a tots els gustos.

– Revistes: Recull de revistes especialitzades en bricolatge, decoració, labors i manualitats.

Racó de mares i pares​

Situat a l’àrea infantil és un centre d’interès dirigit a totes les famílies amb fills i filles, així com a tutors, educadors i tota persona interessada en el món infantil.

– Embaràs, part i nadó: Informació necessària per satisfer les preguntes i dubtes al voltant de l’embaràs i els primers mesos del nadó.

– Alimentació i vida sana: Mètodes per aprendre a menjar, nutrició i dietètica, lactància, prevenció d’accidents, remeis naturals, massatge infantil, gimnàstica, activitats aquàtiques, pilates…

– Educació / Hàbits / Sentiments: Desenvolupament de les habilitats físiques i cognitives de l’infant així com el desenvolupament psicològic i motriu dels infants des del naixement als 12 anys. Tractament dels sentiments: felicitat, por, inseguretats, gelosia, ansietat… Expressió de sentiments en nadons, superar la por a la foscor, gelosia per l’arribada d’un germà…

– Família: Pautes d’educació, com afrontar la paternitat/maternitat, nous models de família, adopcions, disciplina positiva, comunicació pares i fills…

– Lleure: Recull de propostes per dinamitzar els primers mesos i anys de l’infant. S’hi troben llibres d’entreteniment i jocs per compartir amb els més menuts, guies de viatge, tallers per infants, cançoners…

Trencadís

Trencadís és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que té com objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i facilitar l’accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa.
ebiblio

Accés a documents digitals e-biblio

E-Biblio és un servei que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de l’Estat espanyol. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

Novetats

Recomanacions

Guies de lectura

Catàleg Aladí

Proposta de compra

Podeu proposar la compra d’un llibre, CD, DVD, diari, revista, etc…, que no es trobi a la biblioteca. La seva compra dependrà de la política d’adquisicions de la biblioteca.

Formulari