CAMPANYA SOLIDÀRIA LABDOO.COM

Dimecres 22 de març

Avui la Biblioteca Mont-Àgora ha assistit a la 4a Sessió de seguiment i reforç que l’equip Labdoo Catalunya ha dut a terme per a les Biblioteques Públiques de Catalunya adherides a aquesta plataforma.

Labdoo és una plataforma sense ànim de lucre on gent d’arreu del món col·labora per fer arribar portàtils i tauletes en desús, equipats amb un software educatiu molt potent, a escoles desafavorides de tot el món sense incrementar les emissions de CO2.

La Biblioteca Mont-Àgora inicia la col·laboració amb aquesta Campanya solidària el febrer de 2022 i porta recollits 3 dispositius, donatius dels nostres usuaris i que després de ser acuradament sanejats seran enviats a qualsevol punt del planeta per tal que algú en pugui treure un benefici educatiu.

En aquest moment dels 559 hubs o punts de recollida de dispositius existents al món, 80 són biblioteques, que pertanyen a les Biblioteques Públiques de Catalunya.
Ara com ara Labdoo ha arribat a 148 països oferint 41749 dispositius a 786361 alumnes de tot el món, amb un estalvi energètic de 645368 Kgs de CO2.

Si tu també vols participar d’aquest projecte t’animem que ens portis el portàtil o la tauleta que ja no utilitzis. Només has de tenir en compte que el dispositiu que ens portis arrenqui, que tingui un mínim d’1 Gb de RAM i de portar-nos també el carregador.

La Biblioteca et demanarà el teu correu electrònic per tenir-te informat del viatge que farà el teu dispositiu. Després l’enviarem al centre de sanejament que s’encarregarà d’esborrar tota la informació que contingui, el formetajarà amb la llengua de destí, l’omplirà de programes educatius i contactarà amb un voluntari que aprofitarà el seu viatge per portar el dispositiu al lloc de destinació.